سه‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۸
۰ نفر

پرسشی که بسیاری از والدین و متخصصان کودکان در این فصل با آن روبرو هستند، این است که آنفلوانزای فصلی امسال که با پاندمی کروناویروس هم همراه است، چه عوارضی در کودکان به جای خواهد گذاشت.

FLU VACCINE

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یواس‌تودی بررسی جدیدی که بوسیله پژوهشگران در بیمارستان ملی کودکان در آمریکا انجام شده و در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شده است، تاثیر کووید-۱۹ بیماری ناشی از کروناویروس جدید و آنفلوآنزا در کودکان مقایسه کرده است.

این بررسی دوره بیماری در ۳۱۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در فاصله‌ ماه‌های مارس تا مه را با دوره بیماری در بیش از ۱۴۰۰ کودک دچار آنفلوآنزای فصلی در فاصله ماه‌های اکتبر تا ژوئن مقایسه کردند.

نتایج نشان داد تفاوتی از لحاظ میزان بستری‌شدن، بستری شدن در بخش‌ مراقبت‌های ویژه یا اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی میان دو گروه وجود ندارد.

این یافته‌ها خلاف انتظار این پژوهشگران بود، اما تجزیه‌وتحلیل داده‌ها اثر مشابه کووید-۱۹ و آنفلوانزا در کودکان نشان می‌داد.

کارشناسان می‌گویند این یافته‌ها هم می‌تواند اخباری خوش و هم اخباری بد برای کودکان باشد.

باید به یاد داشت که آنفلوآنزا می‌تواند در کودکان به خصوص کودکان زیر ۲ سال، کودکان دچار بیماری‌های زمینه‌ای یا هر دو باعث عوارض وخیمی شود، از جمله بدتر شدن آسم، ذات‌الریه ویروسی و عوارضی در مغز و دستگاه عصبی.

یک یافته‌ غیرمنتظره دیگر در این بررسی این بود که شمار بیشتری از کودکان مبتلا به کووید-۱۹ نسبت به کودکان دچار آنفلوآنزا علائمی مانند تب، اسهال، استفراغ، سردرد، درد بدنی یا درد قفسه سینه را در هنگام تشخیص گزارش داده بودند.

نتایج این بررسی پس از آن منتشر می‌شود که بررسی‌های دیگر نشان دادند کودکان بی‌علامت دارای عفونت ویروس کرونا نسبت به بزرگسالان بی‌علامت دارای عفونت ممکن است بیشتر ویروس را در محیط انتشار دهند.

به گفته کارشناسان نتایج این بررسی جدید می‌تواند از دیدگاه پیشگیری از انتشار کروناویروس امیدوارکننده باشد، چرا که با داشتن یک تصویر بالینی از بیماری پزشکان بهتر می‌تواند بیماران دارای علائم کرونا را تشخیص دهند.

اما با توجه به شباهت علائم کووید-۱۹ و آنفلوآنزا ممکن است لازم باشد که از کودکان از لحاظ هر دو ویروس آزمایش شوند.

مسئله دیگری هنوز نامعلوم است امکان ابتلای همزمان به ویروس آنفلوآنزا و ویروس کرونا است.

در مورد سایر ویروس‌های تنفسی دچار شدن همزمان به دو نوع یا بیشتر از ویروس‌ها مشاهده شده و در چنین شرایطی شدت عفونت در ریه‌ها بیشتر از عفونت با یک نوع ویروس است.

به هر حال کارشناسان تاکید می‌کنند که در این فصل آنفلوآنزا باید کودکان در برابر این بیماری واکسینه شوند. گرچه موارد مرگ کودکان ناشی از آنفلوانزا نادر است، در چهار فصل گذشته آنفلوآنزا در آمریکا سالانه تقریبا ۲۰۰ کودک (عمدتا کودکانی که واکسن نزده بودند) به علت این بیماری درگذشته‌اند.

یک یافته دیگر این بررسی افت ناگهانی موارد آنفلوانزا در این بیمارستان در میانه ماه مارس (اواخر اسفند) پس از تعطیل مدارس و قرنطینه عمومی به خاطر شیوع کرونا بود.

این پژوهشگران در دنباله کارشان می‌خواهند دریابند تعطیلی مدارس چه اثری بر انتشار کووید-۱۹ در میان کودکان داشته است.

به گفته این پژوهشگران باید معلوم شود اقدامات فعلی برای فاصله‌گیری اجتماعی چه تاثیری بر شمار کودکان دچار عفونت خواهد گذاشت.

تا مشخص شدن این موضوع، باید امیدوار بود که فاصله‌گیری اجتماعی فعلی و واکسیناسیون آنفلوآنزا در زودترین زمان ممکن است باعث محافظت کودکان از عوارض وخیم این عفونت‌های ویروسی شود.

کد خبر 547570

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha